011108.jpg

Äsken valmistui liilaraidalliset sukkaset, jotka tein itselleni. Edelliset villasukkani ovat vuosimallia 2005 noin suurinpiirtein ja olen käyttänyt niitä aika tarkkaan joka päivä :) Toisin sanoen ovat "hieman" menettäneet katu-uskottavuuttaan ja varsien joustinneuleiden joustavuus on ollut historiaa jo aikoja sitten. Sitä vaan jotenkin tekee aina muille kaikenlaista, mutta itselle tulee tehtyä harvemmin.

Eilen löysin lankalaatikoista erilaisia liiloja Novita 7 Veljestä -lankoja vuosien varrelta. Liila on yksi lempiväreistäni, joskaan en pidä siitä enää ihan niin paljon kuin pidin joskus aiemmin. Asettelin kerät vierekkäin ja mietin että ehkä noista jämistä yhdet sukat tulee. Päätin kuitenkin tehdä vain lyhytvartiset sukat, joita näemmä kutsutaan sukkasiksi - eikä noista langoista olisi normaalilla varrella varustettuja sukkia tullutkaan.

Silloin harvoin kun kudon itselle sukat, niiden pitää olla raidalliset. En yleensä tee itselleni tasaraidallisia sukkia, mutta tämä työ oli nyt sitten poikkeus. Tosin sukathan ovat eri paria, samaa paria olevat tasaraitasukat eivät ehkä ihan ole tyyliäni ;) Joku pieni Peppi Pitkätossu sisälläni aina kiljuu, että älä tee itsellesi samaa paria olevia sukkia :)

Langan menekistä en osaa sanoa mitään kun en tullut keriä punninneeksi. Meidän vuonna 2001 kissanpennun punnitsemista varten ostettu hieno digitaalinen talousvaaka kun on alkanut viilata linssiin siinä määrin, ettei saa aikaiseksi tarkkaa painoa millekään. Numerot vilistävät tuhatta ja sataa vaikka vaihtaa patterit ja yrittää mitä. Punnitse siinä sitten kun vaaka näyttää välillä 50 g ja välillä 267 g samaa tavaraa punnittaessa :)