knitted_socks.jpg

Kauan odotettu Knitted socks -kirja saapui vihdoin ja viimein tänään. Sitä toista tilaamaani kirjaa ei sitten tullutkaan, kun painos on loppu :( Noh, sain sen onneksi lainettua kirjastosta kuitenkin.

Tämä Knitted socks oli kyllä positiivinen yllätys. Tilasin sen vähän sokkona, kun en missään ollut nähnyt millaisia malleja siinä on, mutta kansikuva oli hauska. Varmaankin suurin osa kirjan malleista päätyy toteutettavien listalle :) Äiti haluaisi kirjasta jotkut sukat synttärilahjaksi ja melkeinpä tiedänkin jo mitkä teen.

Kirjassa on malleja monenlaisiin sukkiin: löytyy palmikkoa, kurttuvartista, kirjoneuletta jne. Aika hauskat huovutetut töppöset vauvalle ja tosi suloiset leppäkerttutöppöset niin ikään vauvalle. Monissa sukissa on silmukkamäärät sekä aikuisille että lapsille ja kokoja on runsaasti. Suurin koko on 47-48! Kiva että kerrankin löytyy jostain valmiiksi aikuisten kokoja, Jarille kun olen aina tehnyt kaikki omasta päästä kun kyseessä ei ole mikään ihan pienikokoinen mies :) Luksusta tehdä kerrankin jotain ihan suoraan ohjeesta.

Niin, ja tänään lähti postiin joulukoriste. Osallistuin nimittäin Novitan foorumilla järjestettyyn joulukoristevaihtoon :) Toivottavasti koriste säilyy ehjänä perille ja saaja pitää siitä. Laitan kuvan sitten kun koriste on mennyt perille, täytyy pitää vähän jännitystä yllä :)

Kissat ovat tosi innoissaan pienestä pakkasesta. Tai siis 2/3 kissoista on innoissaan, 1/3 on todella närkästynyt. Heti aamusta Peku ja Lula eli perheen pitkäkarvaiset halusivat parvekkeelle ja olivat siellä ties miten kauan. Vähäksi aikaa tulivat sisään ja taas halusivat parvekkeelle. Iltapäivällä ihmettelin kun Peku ja Lula eivät menneet parvekkeelle, kurkkivat vain. Syykin selvisi kun kurkkasin ovesta: Laku oli ehtinyt parvekkeelle ennen niitä ja pitkäkarvaiset arvelivat, että voi olla fiksumpaa jättää menemättä kun rouva kiukkupussi ulkoilee. Laku ei pidä kylmästä ilmasta ja kylmä ilma on muiden kissojen ja ihmisten vika, joten niitä pitää vähän ojentaa kera kynsien :)

Äsken päästin Pekun parvekkeelle. Sitten Lakukin halusi. Laku mietti viitisen minuuttia ovenraossa että menisikö vai ei ja meni lopulta. Lulakin päätti mennä vielä vähän ulkoilemaan ja samalla Laku tulikin jo sisällä. Verkotetun parvekkeen kivoja puolia on se, että näkee mitä nuo tykkäävät kun tulee ensimmäisen kerran lunta :) Sitä odotellessa kudon sukkia :)