291008.jpg

Eilen kun kirjoitin tuosta äidin joululahjaa varten ostamastani langasta, oli ihan pakko mennä heti kutomaan siitä se joululahja :) Olin kyllä ajatellut säästää langan vähän myöhemmäksi, mutta en sitten kuitenkaan pystynyt moiseen urotekoon. Illalla yhdeksän jälkeen kävin langan kimppuun ja siitä tuli sukkaset. Valmistuivat juuri äsken.

Äiti sanoi jo kesällä, että haluaisi "sellaiset varrettomat villasukat, voisivat olla väreiltään eri pariakin". Kun näin lankakaupassa Regia Design Line -lankaa, johon Kaffe Fassett oli suunnitellut värit, ajattelin että tästä sitten tulee ne sukkaset äidille. Sukkaset onnistuivatkin hyvin heti ensiyrittämällä!

Lankana tosiaan tuo edellä mainittu Regia Design Line by Kaffe Fassett Mirage Color fire. Lanka oli kivaa kudottavaa numeron 3 puikoilla (voisi kutoa paksummillakin puikoilla, mutta halusin sukkasista melko jämäkän tuntuiset). Silmukoita sukkasissa on 48 ja vartta kudoin 10 kerrosta. Kantapään tein normaaliin tapaani. 2. ja 3. puikoilla kudoin joustinneuletta aina kärkikavennuksiin saakka, 1. ja 4. puikoilla kudoin sileää kantapään jälkeen.

Nämä sukkaset ovat kokoa 37 ja kerroksia kiilakavennusten ja kärkikavennusten välissä on yhteensä 30.

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti myös äiti ilahtuu jouluaattona :)