281008.jpg

Sunnuntaina löysin Saupartista 7 Veljestä -langan harmaat sävyt ja piti heti ostaa kolmea eri sävyä villasukkia varten. Vielä samana iltana aloitin kutomisen ja siinä kutoessa mietin, että minkähän kokoiset sukat tällä kertaa tekisin. Loin silmukoita 56 eli miesten sukkia varten ja vartta kudoin sen perinteiset 50 krs mitä olen miesten nilkkasukissa käyttänyt.

Normaalista poiketen tein kiilakavennukset joka 2. kerroksella (yleensä teen niin että kavennus, 1 välikerros, kavennus, 2 välikerrosta jne.). Tuli kivan näköinen ja varmasti istuu jalkaan hyvin. Kavennusten jälkeen kudoin teräosaa yhteensä 55 krs ja siinä vaiheessa olikin sitten jo tiedossa, että haluan tehdä tällä kertaa isot sukat :)

Kärkikavennukset tein siten, että kavensin 1. ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa 1 silmukan päässä viimeisestä/ensimmäisestä silmukasta joka 2. kerroksella kunnes joka puikolla oli 8 silmukkaa ja sen jälkeen tein kavennukset joka kerroksella. Myös kärjestä tuli mielestäni kiva :)

Ensimmäisen sukan jälkeen aloin vain miettiä, että eipä taida tuo yksi kerä lankaa riittääkään :( Joten eilen illalla sitten uudestaan Saupartiin, ensimmäisen sukan sain siis valmiiksi koulussa päivällä. Vaan kun sukat valmistuivat eilen illalla, totesin että riittihän se yksikin kerä ja lankaa jäikin vielä jokunen metri. Eli taas tuli todistettua, että Novita 7 Veljestä 150 g kerä tosiaan riittää isoihin miesten nilkkasukkiin :) Nooh, teen sitten toiset sukat tuosta toisesta kerästä.

Pientä lisähaastetta kutomiseen sunnuntai-iltana toi puolivuotias kissaneiti, joka ihan välttämättä halusi auttaa mammaa. Lula hyvin päättäväisesti kiskoi lankaa toiseen suuntaan ja minä toiseen. Lopputuloksena hellyin leikittämään kissaa huiskalla ties miten kauan - tuo kissahan on ihan huiskahullu tapaus :)