311008.jpg

Sukat valmistuivat kyllä jo eilen, mutta olin olevinani niin kiireinen etten ehtinyt kirjoittamaan sukista sanaakaan - saatika ottamaan valokuvaa. Mutta otetaan nyt sitten tuo vahinko takaisin :)

Ostin tosiaan Saupartista Novita 7 Veljestä -lankaa kaikissa harmaan sävyissä mitä löysin, tarkoituksena kutoa niistä villasukkia miehille. Tarkoitus ei suinkaan ollut kutoa kaikista samankokoisia sukkia, mutta pahalta näyttää kun jo kahdesta kerästä tuli kokoa 45-46 olevat sukat. Tästä kerästä kylläkin ihan vahingossa!

Kudoin tyytyväisenä samalla päästäni löytyvällä ohjeella kuin nuo aiemmatkin miesten harmaat nilkkasukat, mutta kiilakavennusten jälkeen 5 kerrosta vähemmän sileää että tulee sitten sopivasti yhtä numeroa pienemmät. Koko 43-44 oli siis tähtäys, mutta vähän metsään meni ;) Joko käsialani on muuttunut tai langan paksuus oli eri kuin toisessa harmaassa, mutta terä on jämptisti yhtä pitkä kuin edellisissäkin sukissa. Piti vielä laskea oikein uudestaan kerrokset ja ainakin viiteen kertaan mitata sukkapareja keskenään, mutta on ne samaa kokoa! Ja tämänkin huomasin peräti jo siinä vaiheessa, kun tein viimeisen sukan kärkikavennuksia...

Saa nähdä mitä seuraavasta harmaasta kerästä tulee. Mun tuurilla jos teen vielä 5 kerrosta vähemmän kuin niissä ensimmäisissä harmaissa sukissa niin tulee sukat kokoa 47-48 :) Mainittakoon nyt vielä sekin, että ei ole elämäni ensimmäiset villasukat kyseessä, ainakin satakunta paria noita on tullut vuosien mittaan tehtyä.

Sorruin tilaamaan netistä pari sukkakirjaa. Toisessa on useita malleja turkkilaisiin sukkiin, toinen oli joku muu englanninkielinen sukkakirja. Aika näyttää millaisia kirjoja ovat. Tai no, tuo missä on turkkilaisia sukkia on mulla ollut kirjastosta lainassa pari kertaa ja siinä on hienoja malleja. Olisin halunnut lainata kirjan tänään kirjastosta, mutta koska se oli lainassa päätin tilata oman :) En ole koskaan tehnyt turkkilaisia sukkia enkä tiedä tuleeko niiden tekemisestä muuta kuin rumia sanoja ja kova meteli, mutta sopiihan sitä yrittää vaikka joululomalla kun on aikaa.

Varta vasten menin kirjastosta hakemaan erästä tiettyä uutta sukkakirjaa, mutta eiköhän sekin ollut lainassa. Kiltti kirjastotäti kävi hakemassa kirjasta toisen kappaleen kirjastoautosta eli sain kirjan sitten lopulta kuitenkin :) Kirja tuntee nimen Sukkia 20 ihanaa neule- ja virkkausmallia ja ainakin ensivilkaisulla siinä on muutama ihan yrittämisen arvoinen ohje kyllä. Sitten kun sitä aikaa jostain löytyy :)